Căi de acces

Din Baia Sprie se poate urma DC 5 de pe Valea Chiuzbăii, circa 7 km, până în localitatea Chiuzbaia, aparţinătoare de Baia Sprie, de unde, pe potecă, mai sunt de parcurs circa 3 km până la rezervaţie.

În rezervaţie se mai poate ajunge din centrul oraşului Baia Sprie pe traseul turistic marcat cu punct galben, urcând pe Valea Borcutului iar de la Borcut prin plantaţia tânără din Dealu Roşu – Săcădaş, după care se merge pe la poalele unui spectaculos con de roci eruptive numit Poca.

Accesul în rezervaţie se mai poate face pe traseul Baia Mare – Ferneziu – Cariera Limpedea, pe valea Firizei şi apoi pe drumul ce se desprinde spre est pe Valea Limpedea – cariera Tăul Roşu – Groape. De la gura Văii Plopilor, afluent drept al Văii Jidovoaia, drumul forestier urcă iniţial pe aceasta apoi, printr-o serpentină prelungă, traversează Piciorul Ciontolanului revenind în Valea Plopilor, la Câmpul Neamţului. Aici drumurile se despart: spre dreapta un drum traversează pe sub vârful Ciontolan, în Valea Jidovoaia, continuând apoi spre Valea Lazului. Spre vest drumul ajunge până sub peretele stâncos Lespezi.